Verslag MDSI cup 15 september 2012.


De aanloop naar de wedstrijd om de MDSI cup, met als organiserende club ’t Hontbos, kende enige hindernissen. De eerste poging moest vanwege het slechte weer eerder dit jaar worden afgelast en ook voor de tweede poging op 15 september leken de weersomstandigheden roet in het eten te gooien. Er werd een stevig noordwesten wind voorspeld van 4 a 5 bft.

Dit gegeven deed organiserend voorzitter Jan van der Lingen besluiten uit te wijken naar ’t Kuitje hoewel zelfs daarover nog twijfel was. Donderdagavond, na raadpleging van diverse weersites besloot Jan om deze wedstrijd door te laten gaan vanaf ’t Kuitje.

Er hadden zich 21 bootjes laten inschrijven en zelfs oud Kuitje voorzitter Ton Berbee had de stokken weer in zijn Rana gegooid om samen met zijn vismaat Mart zijn oude vaardigheden op te frissen en zo te laten zien dat hij het nog niet verleerd was.

Bij het te water laten bij de trailerhelling bleek dat het hoge water een extra probleempje opleverde. Alle trailers werden met de hand op de helling gezet en met vereende krachten de boten gelanceerd.


Zo werd ook de boot van de nieuwe voorzitter van ’t Kuitje te water gegooid en gingen hij en zijn vismaat Leo de anderen die nog niet te water lagen, helpen. Ondertussen liep zijn eigen boot vol water omdat de hoosstop niet geplaatst was. Een opmerkende Gé Pijnakker waarschuwde dat er een boot wel erg diep begon te liggen, waarop snel de stop geplaatst werd en na enig hooswerk werd dit euvel weer opgelost. In de voorbereiding op deze dag werd door deze zelfde man en zijn maat van ’s middags 3 tot ’s avonds half 9 de complete stuurinrichting van de boot gerepareerd en toen ook na het starten het koelen van de motor niet goed functioneerde werden enige krachttermen over ’t Kuitje geslingerd die de talrijk aanwezige meeuwen deed opvliegen. Overigens is er het vermoeden dat dit de “voorzittersvloek” is. Voorganger Tines Kleine kwam tenslotte ook zelden normaal in –of uit het water en ging dat eens wel goed, dan was hij het aas vergeten. Wel, we zullen het zien bij volgende edities……..

Om 9 uur gaf Jan het startsein en gingen alle bootjes op zoek naar de vis. Sommige gokten volledig op de zeebaars, anderen verdeelden de kansen en visten met veel verschillende montages om te zien wat nu de beste remedie was. Al snel werd ons duidelijk dat er veel wijting aanwezig was maar dat de maat in het algemeen onder de wettelijke norm bleef zodat het van de platvis moest gaan komen. Tja en die hadden vakantie denk ik, lagen allemaal nog aan de Zeeuwse kust en dus bleken die bijna niet te vangen. Ondertussen knalden de ebstroom en de westenwind heerlijk tegen elkaar in dus werd deze editie ook weer een “bumpy ride”.

Om 15.00 uur moesten de deelnemers weer bij de trailerhelling zijn, maar tijdens de terugvaart werden enkele steeds groter wordende zandbanken nog even met een bezoekje vereerd. Het blijft lastig in te schatten waar deze banken zitten, want staken staan er nauwelijks meer. Na het aanlanden en op de trailer zetten van de boten werd koers gezet naar HRC Bloemenlust in Breezand, alwaar de prijsuitreiking en verloting plaatsvond.

Een mooie prijzentafel, mooie te verloten prijzen en veel blije vissers zorgden voor een goede en bere gezellige sfeer. Het geheel was prima georganiseerd door “t Hontbos!

Dit was de 1e MDSI cup wedstrijd die doorging. Wat een slecht weer hebben we getroffen dit jaar, alle wedstrijden werden tot nu 15 september afgelast. Hopelijk is de ban nu gebroken!! Check even de agenda op www.kuitje.nl om te zien wanneer de 2e (organisatie NW9) en 3e wedstrijd (organisatie Kuitje) worden gevist. Ook hierbij weer prachtige prijzentafels met als klap op de vuurpijl een kaartplotter!!! (ook gesponsord door MDSI Amsterdam).

Dus….kom allemaal naar deze happenings en doe mee tenslotte wordt het georganiseerd voor alle leden.

Ik ga je zien!!

De Zeearend

Uitslag wedstrijd