3e MDSI Bootviswedstrijd 2013


Op 19 oktober vond de derde en laatste MDSI wedstrijd van 2013 plaats. Het was de beurt van ’t Kuitje om deze ontmoeting te organiseren en te faciliteren. De weersverwachting was op verschillende sites ook verschillend van inhoud, maar de organiserende club besloot dat het gezien tij, windsterkte en windrichting, het verantwoord was om het door te laten gaan. Tenslotte waaien we steeds verder de herfst in en kan het nog moeilijk blijken om bij uitstel een nieuwe datum te vinden. Met maar liefst 23 ingeschreven boten (waaronder twee die zich vanwege de weersverwachting terugtrokken) klonk om klokslag 9 uur het startsignaal.

Van tevoren was nog aanvullend afgesproken dat de T9 de grens boei zou zijn die het visgebied markeerde, om de veiligheid op voorhand te vergroten. Achteraf bleek dit een nodeloze maatregel want de wind hield zich aan de voorspelde curve en bleef daarmee binnen de perken. De meeste boten zochten aanvankelijk de beschutting van de Helderse zeedijk op, maar toen bleek dat daar wel veel, maar geen maatse, vissen te verschalken waren zochten velen toch de T9 en naaste omgeving op. Hier viel echter ook niet veel eer te behalen. Het aantal vissen dat de wettelijke maat haalden was beperkt. Toch was het een mooie dag voor zij die meededen.

De onderlinge sfeer binnen de drie deelnemende clubs en de bereidheid om elkaar bij te staan bij allerlei voorkomende zaken, maakt natuurlijk de slechte vangst niet goed maar draagt wel enorm bij aan het ‘wij’ gevoel! Zo hielp iedereen elkaar bij het te water laten en het traileren bij terugkomst en werden pieren gedeeld om iemand die zijn aas vergeten was ook te kunnen laten vissen. Onze waagmeester Marcel Muntjewerf, die vanwege een slepende schouderblessure nog steeds niet zelf de hengels te water kan gooien, had maar weinig werk. Van de 21 deelnemende bootjes kwamen er 12 met vis aan de wal en dan nog met beperkte hoeveelheden.

1e plaats Ton en Dirk 2e plaats ab en ??? 3e plaats Jaap en ???
1e plaats 1555 gram 2e plaats 889 gram 3e plaats 721 gram
Ton Hazenack en Dirk Drenth Ab Tot en ? Jaap de Wit en ?

De prijsuitreiking en verloting vonden plaats in café De Brug te Ewijckslsuis. Daaraan voorafgaande moest nogflink wat rekenwerk worden verricht om de winnaar van deze wedstrijd te bepalen, het individueel klassement over de drie wedstrijden op te maken en de winnende vereniging vast te stellen. Dat neemt enige tijd en gedurende deze reken exercitie werd de loterij (geregeld en begeleid door Annemarie de Jong en Ton Keuris) afgewerkt. Velen konden een leuke en lekkere prijs meenemen naar huis. Als afsluiting van deze enerverende dag volgde tenslotte de prijsuitreiking. De laatste wedstrijd in de MDSI serie werd gewonnen door Ton Hasenack en Dirk Drent. Hetzelfde duo won de individuele eerste plaats over drie wedstrijden. Zij lieten hiermee zien dat voorvissen zin heeft en dat hun 2e plaats van 2012 slechts een vergissing was. Zij hadden zich voorgenomen in 2013 deze reeks te winnen en dat is ze ook gelukt. Ton en Dirk, van harte gefeliciteerd!!!

1e plaats overall Ton en Dirk Wisselbeker voor 't Kuitje
1e plaats overall 1e plaats 16784 gram
Ton Hazenack en Dirk Drenth 't Kuitje

Elk jaar is het ook weer spannend wie in het clubklassement over de drie wedstrijden de eerste viool speelt. Zo ook dit jaar. Door de prachtige uitslag van de tweede editie dit jaar, waarin Remco en Henk Steenhuis vreselijk huishielden, was de verwachting dat de Hollands Kroon Bokaal naar zeevisclub ’t Hontsbos zou gaan. Echter er moest nog wel voor gevist worden want het verschil met nummer twee was overbrugbaar. Bij het doorrekenen van alle uitslagen, waarbij Jan van der Lingen zoals altijd de zaakjes prima voor elkaar had en daardoor het werk sterk vereenvoudigde, bleek dat ’t Hontsbos de eerste plaats had moeten afstaan aan de winnaar van 2012 ’t Kuitje. Het verschil bedroeg echter maar 300 gram. Dit is echt een minimaal verschil (1 dikke bot) als je dit over drie wedstrijden verdeeld. NW 9 moest dit jaar genoegen nemen met de derde plaats, maar ik weet zeker dat zij zinnen op revanche! (De volledige uitslag vindt u onder dit verslag) De prijzentafel, gedeeltelijk geschonken door hoofdsponsor en naamgever aan de wedstrijd MDSI, en samengesteld door de wedstrijdcommissie Piet Nieman, Marcel Muntjewerf en Dirk Drent zag er werkelijk prachtig uit. Onder de deelnemers van deze wedstrijd werden ook nog een drietal prijzen verloot, twee mooie zeemolens en een prachtige Eagle dieptemeter (ook weer geschonken door MDSI). Deze prijzen werden gewonnen door: Als klapstuk werden een prachtige Lowrance kaartplotter en een elektrische Watersnake BB motor verloot onder de deelnemers. Dit gaat dan volgens een systeem waarbij 1 x deelnemen één lot oplevert, 2 x deelnemen 2 loten en 3 x deelnemen 3 loten. Al deze loten worden vervolgens bij elkaar gedaan en uit die loten worden dan de prijswinnaars getrokken. Beide prijzen werden opnieuw door MDSI ter beschikking gesteld (waarvoor enorm veel dank!!!) . De kaartplotter ging dit jaar naar Ton Hasenack/Dirk Drent en de Watersnake werd gewonnen door Leo Onderwater/Marcel Wiggers. Beide koppels waren zichtbaar in hun nopjes met deze geweldige prijzen!

De winnaars van de prijzen beschikbaar gesteld door MDSI uit Amsterdam
Dolf en Cloe Rijs Marcel en Leo Ton Hazenack
Condor Kleuren Visvinder Watersnake Electromotor Lowrance Kaartplotter
K 335 K 325 K 362

Tenslotte rest mij nog een hartelijk woord van dank aan: Ton Keuris en Annemarie de Jong voor het organiseren van de verloting; Jan van der Lingen, Mart van Kesteren, Nico Bierman en Sjaak van der Bliek voor de fijne samenwerking bij deze wedstrijden; MDSI die opnieuw zijn naam en een geweldig prijzenpakket wilde schenken en de wedstrijd-commissieleden betrokken bij deze wedstrijd. Allemaal hartelijk dank voor de door jullie geleverde inspanningen!!!!! Ik hoop dat we volgend jaar weer een MDSI wedstrijden reeks kunnen houden en zeg als afsluiter:

Ik ga je zien!

De Zeearend

Uitslag 3e MDSI wedstrijd Einduitslag MDSI 2013
uitslag MDSI-3 Einduitslag MDSI 2013
Klik op de plaatjes om te vergroten