Verslag voorjaarswedstrijd ’t Kuitje 2017        

 

 voorjaarswedstrijd 2017

 voorjaarswedstrijd 2017

 

Een week later dan oorspronkelijk bedoeld, kreeg  ’t Kuitje zijn seizoen opening met de traditionele voorjaarswedstrijd. 11 boten waren aangemeld en uiteindelijk 10 boten gingen de strijd aan. In de week voor de wedstrijd was er door een paar teams voorgevist om te kijken wat de beste plek was, het beste aas en de beste tactiek zou moeten zijn. Uit deze trainingsuren die gemaakt waren, werd wel duidelijk dat er heel veel mooie schar te vangen was.

Het ging er uiteindelijk om hoe je met z’n tweeën voortdurend volle lijnen binnen zou halen. De favorieten waren de schippers Lispet/Flier en Winkel/Flier want zij hadden de trainingsarbeid verricht en wisten, op aanwijzingen van Rens de Jong, de juiste stekken. Dat hierbij Rens zelf achter het net ging vissen omdat de beste stekken bezet waren, laat zich raden. Rens zit daar echter niet mee en blijft gelukkig lachend door het leven gaan en wie hem een beetje kent, weet dat het geen gespeelde ontspannenheid is!

Na afwezigheid van ruim 12 jaar was ook Ruud Burger weer present met zijn zoon en een nieuwe boot. Erg leuk om te zien dat het vissen toch in het bloed blijft zitten. Naar ik begreep hebben zij een wereld dag gehad en daar gaat het tenslotte allemaal om!! Enfin, het startsignaal klonk om 8.45 uur i.p.v. 9.00 uur omdat alle deelnemers toch al in het water lagen, echter waren Rens de Jong (weer hij) en zijn vis/hoosmaat Gerard Oltmans nog weer even vers aas aan het steken zodat zij ook nog eens wat later arriveerden op de visgronden. De omstandigheden waren niet verkeerd, en hoewel de wind erg oostelijk zat was het toch goed vissen.

Voordat we echter lagen te vissen speelde zich nog een mooi schouwspel af. Ernst Lispet, die wist waar hij heen moest, had zich verscholen tegen de spuisluis aan in de hoop zich aan het zicht te onttrekken en daarmee hopende om niet een hele sliert bootjes achter hem aan te krijgen naar zijn hot spot. Dit mislukte jammerlijk. Ernst werd heel goed gemonitord door anderen en deze voeren zo langzaam weg dat hij als vanzelf toch de rest weer passeerde. Een lange stoet bootjes volgden hem en zo kon het gebeuren dat er 8 bootjes in een gebied van 500 m2 lagen te vissen.

Er waren twee schippers die hun eigen plan hadden, vader en zoon Rijs en good old Ab Tot. Ab viste weer eens alleen omdat zijn vaste maat andere verplichtingen had, maar deze oude vos beheerst het spelletje nog steeds, kijk maar naar de uitslag en realiseer je dan dat hij alleen viste! Om 14 uur had hij zelfs al 400 pieren opgemaakt!! Dolf en Jibbe Rijs voeren ook hun eigen koers, maar na enige tijd rammelden ze toch bij het Carillon vandaan en voegden zich bij de 8.

Tijdens de wisseling van het tij, trok de wind aan en toen de wind en het tij tegen elkaar in gingen, werden de golven wat hoger en het vissen wat moeilijker. Om 15 uur moest een ieder weer aan de kant zijn om zijn buit te laten meten en wegen. Ondergetekende viste vandaag met vismaat Marcel Muntjewerf (Munt) vanwege het ontbreken van vismaat Leo die nog wat fysieke hinder ondervindt. Munt bleek een meer dan waardige vervanger te zijn want hij viste als een bezetene en leverde voor het koppel de grootste bijdrage.

Nadat de vis allemaal gemeten en gewogen was werd duidelijk wie de winnaar was geworden. Het was toen weer eens gezellig druk op ’t Kuitje, oude tijden herleefden. Later bij de prijsuitreiking in ‘de Brug’ bleek dat de winnaars een koppel zijn waarvan ook werd verwacht dat ze zouden winnen. Verder is daar een mooie uitslagenlijst van gemaakt door Albert Winkel (die samen met Munt de wedstrijdcommissie vormt). Het was allemaal prima voor elkaar, dank daarvoor.

Afsluitend kan ik nog vertellen dat de eerste MDSI wedstrijd die door NW 9 georganiseerd gaat worden, op voorhand is verplaatst van 27 mei naar 24 juni. Later wordt nog bekend gemaakt of de wedstrijd vanaf Petten of vanaf ’t Kuitje wordt gevist!!!

Dus doe mee en geef je (VANTEVOREN) op bij de organisatie of via de link op de site. Voor de uitslag zie bijgaande lijst.  

Ik ga je zien!!!!!!

 

Uitslag voorjaarswedstrijd 6 mei 2017
 
Nr K-nr: Naam: Schipper Naam: Vismaat Gewicht: in Gr.
1 K800 Ernst Lispet Martin Flier 7374
2 K1032 Henk Flier Albert Winkel 6938
3 K325 Marcel Wiggers Marcel muntjewerf 4760
4 K246 Gertjan v/d Voort Pim v/d/ Voort 4510
5 K353 Ab Tot   3855
6 K335 Dolf Rijs Jibbe Rijs 2838
7 K122 Rens de Jong Gerard Oltmans 2829
8 K1033 Willem Kies Rob Kuipers 2691
9 K046 Ruud Burger Twan Burger 2072