Verslag 2e MDSI 2018

 

Zaterdag 6 oktober werd de tweede MDSI wedstrijd gevist. 8 bootjes gaven zich op en 7 stuks verschenen ook bij het vertrek om 9 uur ’s morgens. Prachtige weersomstandigheden met een zonnetje , bijna geen wind en een rustig tij waren ons deel. Na het startsignaal zochten een aantal boten de Helderse zeedijk op om te kijken of ze een zeebaars konden verschalken. Dit liep uiteindelijk uit op teleurstelling. De zeebaars liet eigenlijk verstek gaan en bovendien liep er zoveel zeegras en andere zee gewassen mee op de stroom dat het onmogelijk werd een vis te vangen.

mdsi 2

mdsi 4

mdsi 5

 

De duo’s Ton Hasenack/ Dirk Drent, Jan Ruijter/Dirk Vaars en Marcel Wiggers/Frank Stuijvenberg zochten een plek nabij het gat van de stier om daar op beproefde stekken de vis te vinden. Jan en Dirk konden ze uiteindelijk niet erg vinden terwijl de twee andere duo’s met enige regelmaat een visje konden binnendraaien. Het merendeel bestond uit schar die redelijk aan de maat was en wijting die in het geheel niet aan de maat was, behoudens één uitzondering, een wijting van 30 cm. Zo wilde de Zeearend op een plekje gaan liggen dat al eerder had bewezen goed te zijn, maar precies daar liet Ton Hasenack zijn anker vallen en dus zochten wij maar een andere. Aanvankelijk vingen we daar wel een visje maar was die opbrengst niet geheel naar de zin en dus werd het anker gelicht en schoven we een meter of 30 tot 40 op en zie daar, met enige regelmaat werden vissen van leuk formaat gevangen. Meerdere keren kwam er zelfs een doublet of triplet aan boord. Om 15 uur zat de wedstrijd erop en werden de maatse gevangen vissen ter weging en (na)meting aangeboden. De vangsten waren gemiddeld niet best, maar indien de juiste keuze werd gemaakt kon er toch wel leuk vis gevangen worden.

mdsi 7

mdsi 8

mdsi 9

 

In de einduitslag bleek dat het stekkie dat de Zeearend uitzocht de meeste vis opleverde en dus winnaar van deze wedstrijd binnen de MDSI cyclus. Tweede werd het duo Hasenack Drent (en zij wonnen de MDSI cup over drie wedstrijden gemeten) en derde het duo Sjaak van der Bliek en Adrie Struis. De prijzen werden weer uitgereikt in café de Brug waar onder het genot van een koele versnapering nog een tijdje werd nagepraat. We kunnen weer terugzien op een leuke wedstrijd die in gemoedelijke en kameraadschappelijke sferen is verlopen. Op naar de snertwedstrijd die dit jaar nog gevist gaat worden vanaf ’t Kuitje (zie agenda op de site) en ik verwacht dan veel vis. Geef je op en doe mee!!!!

Ik ga je zien!!!! De Zeearend.

 

Uitslag 6 Oktober 2018

Bootnr Schipper Vismaat Gewicht
K325 Marcel Wiggers Frank Stuyvenberg 2668 gr
K362 Ton Hazenack Dirk Drenth 2232 gr
P078 Sjaak van der Bliek Adrie Struis 2187 gr
K800 Ernst Lispet Martin Flier 846 gr
K122 Rens de Jong Jan Oltmans 429 gr
K335 Dolf Rijs Cloe Rijs 218 gr
P031 Jan Ruyter Dick Vaars 0