Verslag van MDSI wedstrijd 2 juni 2018

 

In de gezamenlijke wedstrijdcyclus van Noordwest 9 en ’t Kuitje werd op 2 zaterdag 2018 de eerste van 2018 gevist. Het waren 10 bootjes die de strijd met elkaar aangingen en in verband met strandomstandigheden had wedstrijdleider Sjaak besloten om van ’t Kuitje af te gaan vissen. De hele winter en het vroegere voorjaar was er immers vis zat te vangen geweest. Dat zou het probleem niet hoeven zijn. Zo gezegd zo gedaan.

Om 9 uur klonk het startsignaal en zocht iedereen een stek op waar verwacht werd een bult vis te kunnen vangen. Het regende op dat moment licht maar dat zou stoppen rond 9.30 uur, waar echter buienradar die kennis vandaan haalt weet ik niet maar pas rond 12 uur werd het droog. De wind was vanuit zuidwest met bft 4 goed te doen. Kortom goede omstandigheden. En eigenlijk na een aantal zeer warme dagen een welkome opfrisser. Het werd een bijzondere dag. Vismaat Munt was ervan overtuigd dat onze boot de beste zou worden en met dat optimistische beeld voor ogen werden onze hengels opgetuigd en de lijnen met zagers en pieren beaasd, overboord gegooid. Een uur later moest de eerste aanbeet nog geregistreerd worden…. het begin was niet bepaald moed gevend. Van alles werd uitgeprobeerd maar niets leek te helpen. Het bleef knudde. Ondertussen eens gebeld met concu-lega’s en allen ervoeren hetzelfde. Een dikke nul.

Een aantal verplaatste zich naar andere stekken, maar wij niet. Wij bleven stug liggen, niet op de laatste plaats omdat de heren Lispet en Flier ons dat adviseerden. (waarschijnlijk dachten ze; als zij blijven liggen vangen ze tenminste ook niets). Hoewel er dus niets werd gevangen gebeurde er deze keer toch weer van alles. Het te water gaan verliep soepel, maar eenmaal met hengels in de hand wist toch een van de loze vissertjes al snel zijn lijn af te breken met ingooien. Niet getreurd en weer van alles eraan geknoopt en gooi maar in. Weer alles eraf. Nog een keer geprobeerd en …hetzelfde resultaat. Zou er een oog stuk zijn? Ja hoor, oog twee was stuk. Deze verwijdert, nieuwe onderlijn en lood eraan en…..weer stuk. Tja als oog twee stuk is en je die wilt verwijderen, moet je niet oog drie weghalen. Dat gaat niet helpen…. Een ander edel duo, ving ook niets en na verkassen vingen zij een zeebaars. Niet gemeten of gewogen door ons dus niet gezien, maar wel groot….net als hun fantasie zeg ik dan maar;-) Vismaat Munt ving toch nog twee visjes. Een ondermaatse bot van 17 cm en een ondermaatse wijting van 23 cm. Leuk voor de statistiek (hij was de enige met twee stuks) maar hadden op de weeg/meet tafel niets te zoeken.

Na de wat knobbelige (wind en tij tegen elkaar in) terugreis zagen wij dat een medevisser met zijn boot op de zandbank hangen. Wij vermoeden aanvankelijk dat deze op zoek was naar zandspiering, maar het bleek iemand te zijn die de gangbare route niet uitdagend genoeg vond. Het gaat nu te ver om aan te duiden wie het was. Maar het was wel een grappig gezicht. Teruggekomen aan de helling stond daar een aantal, normaal gesproken deelnemers, toeschouwers. Zij assisteerden bij het uit het water gaan. Ook Gerrit van Haneghem was, net terug van vakantie, hierbij van de partij. Hij hielp, zoals we hem kennen, iedereen die dat wilde met het traileren. Op enig moment raakte hij echter de grip kwijt en viel achterover. Gelukkig was er geen kwetsuur, slechts smerige kleren, maar het was een nare stuiter. Een beetje poetsen en hij kon weer op de foto!

Na het traileren op naar van Ewijcksluis alwaar de prijsuitreiking gepland stond. Maar wat nu? Geen enkele vis gewogen, dus geen winnaars. (gelukkig ook geen verliezers dus!) Wedstrijdleider Sjaak, zelf toch gekend veelvanger maar nu ook visloos, verzon een list. Een gedeelte van de prijzen werd verloot. Een prima oplossing en wat extra prijzen voor een andere keer. We zaten in café de Brug weer niet verkeerd. Het was erg gezellig (en eigenlijk alleen daarom al moeten er gezamelijke wedstrijden blijven!!) en was de visserslatijn weer geweldig. Minpuntje was dat een aantal mensen vergeten was af te rekenen zodat de laatste betaler (Albert W. te E.) de sigaar was. Hij mocht het verschil bij leggen. Uiteindelijk heeft de clubkas van ’t Kuitje dit betaald, maar de oproep is dus om dat wat je nuttigt ook even af te rekenen, hoewel ik best snap dat vergeten kan en het niet opzettelijk gebeurt. Nou dit was even het verhaal. Over een maand of wat de laatste gezamenlijke wedstrijd van dit jaar en hopelijk dan met veel vis!! Doe mee en geef je op!! Fijne zomer en goede vangst allemaal!!!

Ik ga je zien!!

De Zeearend.

Uitslag 2 Juni 2018

Bootnr Schipper Vismaat Gewicht Aantal
K362 Ton Hazenack Dirk Drenth 0 gr 1
K775 Bauke Wiegersma Harm van Ens 0 gr 0
P031 Jan Ruyter Dick Vaars 0 gr 1
K800 Ernst Lispet Martin Flier 0 gr 0
P078 Sjaak van der Bliek Adrie Struis 0 gr 1
P160 Piet Nieman Gerard Oltmans 0 gr 0
P080 Fred van Hal Richard Schuur 0 gr 0
K381 Albert Winkel Henk Flier 0 gr 1
K335 Dolf Rijs Jibbe Rijs 0 gr 0
K325 Marcel Wiggers Marcel Muntjewerf 0 gr 2